· Randevu oluşturmaya karar verdiğinizde, size bir anamnez formu gönderilir. Beslenme, yeme davranışı ve tıbbi öykünüze dair sorular içeren bu formu ilk görüşmemizden önce doldurmanız beklenir.
· Görüşmeler görüntülü konuşma şeklinde gerçekleşir.
· Görüşmelerin sıklığı, kişinin ihtiyacına göre danışan ve diyetisyenin ortak kararıyla belirlenir.
· Seansların içeriği belirlenen ihtiyaç ve hedefe yönelik olarak şekillenir. Beslenme ve yeme davranışına dair bilgilendirme ve pratikler, kişiye özgü oluşturulan beslenme programları çerçevesinde ilerlenir.
Kısıtlayıcı diyet listeleri ve beraberinde belki de çok uzun süredir içinde olmaktan yorulduğunuz kilo ver-al döngüsü… Bunların psikolojik ve bedensel sağlığınız için yıpratıcı olduğunu biliyorum. Hem kendinizi iyi hissedeceğiniz beden ağırlığına ulaşmanızda hem de yiyeceklerle daha sağlıklı bir ilişki kurmanızda size destek olabilirim. Bunu yaparken artık benzerlerini yapmaktan sıkıldığınız o diyet listeleri hayatınızda olmak zorunda değil. Bundan emin olabilirsiniz. 😊 Peki, bunu nasıl yapacağız? Farkındalıkla (Mindful) Beslenme yaklaşımını hayatınıza dahil ederek... Yani; Danışmanlık sürecimiz bedeninizden gelen sinyalleri tanımanıza ve yeme davranışınızı iyileştirmeye yönelik pratikler, beslenme bilgileriyle dolu olacak. Bu danışmanlıkta, beden ağırlığı denetiminizi (kilo alma-verme) sağlamayla veya beslenmenizi düzenleme ihtiyacı oluşturan herhangi bir nedenle (kronik-metabolik hastalıklar, gebelik-emziklik dönemleri vb.) ilgili destek bulabilirsiniz.
Sezgisel yeme, bedenimizin açlık-tokluk sinyallerini dinlemeyi ve fiziksel, duygusal, sosyal ihtiyaçlarımızı gözeterek beslenmeyi sağlayan diyet dışı bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımın öncelikli amacı beden ağırlığınızla, kilo alıp vermenizle ilgili değilidir. Bu danışmanlık kapsamında yeme davranışınızı iyileştirebilir, yiyeceklerle ve bedeninizle daha iyi ilişki kurabilme konusunda destek alabilirsiniz. Bozulmuş yeme davranışına sahip olanlar, duygusal yeme sorunu yaşayanlar, diyet döngüsünden çıkma niyetinde olanlar bu yaklaşımdan fayda sağlayabilirler.
Fonksiyonel tıp, rahatsızlıkların kök nedenlerine inip onları iyileştirmeye odaklanan bütüncül ve kapsayıcı bir bakış açısını içerir. Sorunu iyileştirmeye yönelik planlanan tedavinin önemli parçalarından birisi de uygulanan beslenme protokolleridir. Sindirim sistemi rahatsızlıkları, inflamatuar bağırsak hastalıkları, gıda alerjileri ve intoleransları, otoimmün hastalıklar gibi birçok konuda fonksiyonel tıp bakış açısından yararlanabilir ve beslenmenizi iyileşmenize katkı sağlayacak şekilde düzenleyebiliriz. Hangi danışmanlığı alacağınız konusunda kafanız karışık olabilir. Şunu söylemem gerekir ki… Aslında kişinin ihtiyacına bağlı olarak bir veya birkaç yaklaşımla danışmanlık sürecinizde ilerleyebiliyoruz. Hangisine ihtiyaç duyduğunuza birlikte karar verebilir ve danışmanlık sürecine dair detaylı bilgi edinebilmek için bana ulaşabilirsiniz.